Angelworx Photography by Angelie » Photographer specializing in wedding photography in boutique style and available to photograph destination weddings.

Oslo & Akershus bryllupsfotograf: Å jobbe med assistent

I dag skal jeg snakke litt om de flinke assistentene mine som jeg jobber med. For tiden består dette av min mann og min søster som jeg er så glad for å ha med i teamet.

:::Min fotoassistent:::

Jeg kommer alltid med en assistent som passer på tingene mine og han er også den pålitelige partneren min i livet.

Jeg er “on the fly” hele tiden og legger fra meg lokk her og der og trenger plutselig annet utstyr for å fange de dyrebare minnene.
Da er det fint at jeg har en som alltid holder øye på min Think Tank rullekoffert for mine tilleggsutstyr, holder reflektor, henter min lille bærbare trapp, kjører meg rundt, holder objektiv til standby bruk og holder kamerablitzen eller min bærbare blitz system/softbox.
Jeg er i full konsentrasjon og har haukeblikk under fotograferingen at jeg er så takknemlig jeg har han til å avlaste meg på mange ting jeg ikke lenger trenger å tenke på; eksempelvis at mine saker er trygge.

bryllup, assistentpin it

 

:::Min fotograferende assistent:::

Min andre assistent, Marianne, er den fotograferende assistenten. For et tilleggspris, så kan vi være to som kommer på et bryllup og fotograferer.

Å ha en ekstra fotograf gir noe større variasjon. Hvis man også har en heldagsfotografering med forberedelser får man med både forberedelsene til bruden og brudgommen. Når noen har taler, så kan en fokusere på den som holder talen og en som holder øye på reaksjonene i salen. Det vil også gi oss mulighet til å fange mer i mindre tid. Dette og mange fler er fordelene med å ha en “second shooter”.

La meg introdusere min flinke søster som jeg mer enn gjerne deler spotlyset med ;)

bryllupsfotograf Holmenkollenpin it

 

Hun har en bachelor grad i fine arts i painting, så hennes øyner fanger vakre minner med kreativ komposisjon og fine teknikker.Bildet helt til høyre viser også den fleksibiliteten at mens hun tar en mer kunstnerisk fremgang med silhuett, så tar jeg bilder som viser ansiktene.

 

bryllupsfotografpin it

 

Dette bildet tok vi under forberedelsene hvor vi tittet på alternative steder å fotografere. Til høyre er det en silhuett av Holmenkollen Rica Hotel fra en god avstand unna.

 

holmenkollen Rica hotel, bryllupsfotografpin it

 

Under forberedelsene er Marianne hos brudgommen, mens jeg er sammen med bruden.

 

bryllupsfotograf, brudgommen, forberedelserpin it

 

Når vi er to som fotograferer, blir hennes hovedrolle den dokumentariske. Hun har vanligvis zoom objektivene (70-200 og 16-35) som gir henne ekstra fleksibilitet til å fange øyeblikkene som betyr noe og teleobjektivet gjør at hun kan være i avstand for å kunne ta bilder som gjestene eller paret ikke er klar over slik at man får de mest naturlige uttrykkene.

 

fotojournalist, dokumentarisk stil, bryllupsfotografpin itbryllupsfotograf, dokumentarisk stil, fotojournalistpin it

 

Det betyr dermed ikke at hun er låst til dokumentarisk stil, men tar også lekre portrettbilder under den formelle fotograferingen. Så hun har god bredde og vi er veldig fleksible sånt sett.

 

bryllup, gamle aker kirke, bryllupsfotografpin itbryllup, holmenkollen, bryllupsfotograf, gamle aker kirkepin it

Detaljbilder er hun også veldig flink til og iblant når vi er sammen under brudens forberedelse, så ber jeg henne ta detaljbildene hvis jeg må fokusere på bruden.
bryllupsdetaljer, brudebukett, storgatas blomsterhandel, bryllupsfotografpin it

 

:::Min egen rolle:::

Tenkte jeg skulle også ta med rollen min i forhold til assistenten. Jeg er da hos bruden under forberedelsene. Jeg er veldig estetisk fokusert og er opptatt av at bildene fremhever de skjønne menneskene og detaljene.

 

bryllupsfotograf, brudeportrettpin it

 

Mens Marianne har sin spesialitet innenfor den dokumentariske delen, så er en av mine styrker, detaljer. Jeg liker å style og sørge for at alt av relevanse blir med under fotograferingen. Det gjelder ikke bare brudedetaljene, men også omgivelsene.

 

bryllupsfotograf, bryllupsdetaljer, brudefrisyre, inch frisørpin itbryllupsfotograf, giftering, bryllupsdetaljerpin it

 

Jeg er også den aktive fotografen, særlig under de forholdene jeg kan kontrollere poseringene som under den formelle fotograferingen. Jeg gir instruksjoner til paret, mens min assistent passer på å ta varierende vinkler, “in-between” øyeblikkene og det som kan skje rundt omkring oss av interesse. Det er også av den grunn at jeg har de faste objektivene (“portrett”objektivene og vidvinkelen der jeg vil fange omgivelsen rundt paret og macro objetivet som er perfekt for detaljer).

 

bryllupsportretter, bryllupsfotografpin itbryllupsfotograf, brudeportrettpin itbryllupsfotograf, portretterpin it

 

Som jeg nevnte i stad, så er vi begge fleksible. Det betyr at jeg også fotograferer dokumentarisk. Under vielsen og festen, så har man vanligvis ikke noe annet valg enn å ha en dokumentarisk/fotojournalistisk tilnærming.
dokumentarisk, bryllupsfotograf, øverland gårdpin itgamle aker kirke, ullern kirke, bryllupsfotografpin it

Som hovedfotograf, så har jeg også oppgaven med å etterbehandle alle bildene. Det gjør at resultatet blir sømløst og begge sine bilder representerer den stilen som Angelworx ønsker å levere.

Vi komplimenterer hverandre veldig godt da vi tenker ganske likt og har veldig lik smak. Vi vet begge hvilke roller vi oppfyller. Som hovedfotografen så sender jeg henne både hit og dit for å sørge for at vi dekker alt. Jeg har den overordnede oversikten og siden hun “bare” fotograferer så har hun en mer avslappet rolle slik at hun kan være ekstra kreativ med å komponere bildene hennes.

For å summere; jeg er stylisten, detaljorientert og fokus på portrett, mens Mariannes styrker ligger i dokumentarisk stil og kunstnerisk perspektiv.

I konklusjon, så er det å anbefale å bestille en “second shooter”. Det er også lurt å gjøre det god tid i forveien da jeg må sikre at hun er ledig for oppgaven.

*For å se flere bilder fra disse to bryllupene og leverandørene brukt av brudeparet, så kan du gå til:
Guro & Egil
Kjersti & Åsmund

Prisene for tilleggsfotograf ser du her:
Priser Angelworx

Vi gleder oss å høre fra dere :)

SHARE To|FACEBOOK|PINTEREST|TWITTER|GOOGLE +

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*