Angelworx Photography by Angelie » Photographer specializing in wedding photography in boutique style and available to photograph destination weddings.

Om fotografen: Mitt gründer eventyr, del1; New York Carolina Herrera

Først og fremst, det har vært lenge siden siste innlegg, I know! Men tro meg, jeg har klødd og lengtet etter å skrive og det er så mye jeg har så lyst til å skrive om. Jeg har til og med laget egen google kalender for blogge tidsplanen min. Spent å se om jeg klarer å følge det! Bare å lage et innlegg med to forskjellige språk og masse bilder å redigere, få ned størrelsen på bildene, sette på logo og sette sammen flere bilder tar mer enn nok tid.

Det har vært en virvelvind tilværelse hos vedkommende med å balansere mange forskjellige oppgaver på en gang. Det har vært et par fotooppdrag, jobb med dette i ettertid, administrasjon av driften og på den andre jobben så har det vært mer enn nok å gjøre med fravær og stramme frister. I tillegg så er det jo familierollen som spiller inn. Heldigvis er jeg velsignet med gode og støttende mennesker som gjør hverdagen litt enklere og som hele tiden pusher meg til å tro at dette er virkelig verdt å satse på.

Dette innlegget er en måte for dere å bli kjent med meg som gründer, fotograf og også litt om meg, min smak, interesse og hvordan bryllup står nært mitt hjerte.

En Facebook oppdatering, ledet meg til denne ideen å publisere dette og jeg har kun delt dette med noen få av mine nærmeste.

Dette eventyret var springbrettet mitt til etableringen av mitt eget bedrift innen fotografering. Fotograferingen ble egentlig en plan B, som også ble til av andre omstendigheter. Det er nemlig slik at jeg ønsket å få til en forretning her i Norge som skulle tilby brudekjoler fra velkjente, internasjonale designere. Denne ideen kom fram under min tid som markedsføringsansvarlig i Arous brudesalong, som er blant annet drevet av mine svigersøstre (anbefales på det varmeste, de har lekkert utvalg og service!).

Etter mye planlegging, samtaler med leverandørene og forsøk på å få investorer, så bestemte jeg meg for å få til en tur i New York under New York bridal fashion week. Så jeg satte i gang en agenda og satte opp møtene med designerne og hentet invitasjon for visningene. Fikset billetter og oppholdssted og vips så var vi på vei den retningen. Jeg og mine to svigersøstre som gjorde turen enda mer uforglemmelig.

Vi hadde en fantastisk opplevelse. En av høydepunktene i mitt liv forutenom min herlige familie og ankomsten til lillegutten, Kean. Menneskene der er bare super vennlige og “larger than life” personligheter. De tok oss godt i mot og syntes det var spennende å ha norsk besøk der.

Mye tid og penger gikk til prosjektet, men det var ikke en enkel oppgave å få tak i investor, og dermed satte jeg en stopp for det, men det var utrolig gøy mens det varte. Vi dro til Paris og oppholdt oss der en natt (må tilbake!) for å møte en leverandør (dere blir kjent med de lengre frem i artikkelen/andre delene), deretter New York for en ukes tur og til slutt var det meg på egen hånd som dro til Milan for å ha møte med en av de som jeg ser opp til av designerhusene. Milan var en thriller for meg, men det får dere vite litt mer om senere.

Denne erfaringen, selv om det ikke produserte resultater, førte i hvert fall til en positiv ting. Jeg ble kjent med min gründer side og det bekreftet at bryllup er noe jeg vil alttid ha lyst til å gjøre og drive en bedrift.

Bildene og hendelsene jeg skal dele er ikke kronologisk, så vi starter med New York først og Carolina Herrera visningen. (English version further down).
pin it

Her er vi, jeg og mine super herlige svigersøstre. Vi fikk knall plass mot døren hvor modellene kom ut. Tre rad bak i en opphøyd vinduskarm, kunne vi se alt og det ble ikke alt for nærme og ingen blokkerte utsikten. Sjekk det herlige scene oppsettet.

Here, we are my super lovely sister in laws. We were given, in my opinion, the best seats, facing the door that the models came in from. It was three rows back on an elevated window-frame which made it not too close to the models and no one blocking our sight in front of us. Look at the awesome stage decor.

pin it

Vi fikk gåsehud og frysninger når den første kom ut. Flott lys bak.

We got goosebumps and chills when the first model stepped out. Love the backlighting.

pin it

Romantisk, men samtidig så moderne.Herve Pierre, kreative direktøren av Carolina Hererra, observerer nøye.

Romantic, but yet so modern.Creative director, Herve Pierre looking on.

pin it

pin it

Denne kjolen er todelt, og man kan ta av nederste delen til senere på kvelden. Det er havfrue fasong på kjolen under. Super praktisk og mer for pengene.

This is a two-piece actually. When you remove the lower part or the gown, you end up with a dress suitable for later in the evening. I think it was mermaid shape beneath.

pin it

En av mine favoritter. Fargeblokking var veldig trendy denne tiden, og det er morsomt at brudekjoler kan være trendy også. Stilren! Elsker den lille glansen i midjen som bryter ned enkelheten og korsettet var perfekt formet og diskret.

One of my favorites. Color blocking was very trendy this time and it´s cool that wedding dresses can be fashionable and with the times as well. Love the subtle shine from the waist and the bustier was perfectly formed and discreet.

pin it

Enestående detaljer bak!

Amazing details in the back!

pin it

Konservativt og moderne stoff og design.

Conservative, but with contemporary lines and and fabric. Very sculptural.

pin it

En liten titt på de som var til stede. Her er det mange stillige mennesker og fine høyhælte sko. Noen av medarbeiderene til Carolina Herrera er spredt blant publikum, sikkert for å besvare spørsmål, forklare litt og også få en liten vibe på hva folk tenker om den nye kolleksjonen. Pressen stæsjet helt bakerst.

A little peek at some of the folks that watched the show. High glam factor and lots of gorgeous high heel shoes to die for. You can see some of those working for the company among the crowd to be of help and surely to get a vibe from the crowd. Press people stacked on the rear end.

pin itpin it

Klassisk, elegant og enkel med tettsittende passform smigrende for figuren.

Classic, elegant and simple with body hugging proportions.pin it

Dette minner meg om kronprinsesse Mette Marit´s brudekjole, men en mer jentete og søtere versjon, og ikke fullt så stivt. Kongelig, er faktisk det de beskriver denne looken i markedsføringen. Legg merke til hårtilbehøret.

This kind of remind me of our princess Mette Marit´s wedding dress, just a little less stiff and more of a girly, sweet version.Royal is actually a description they use in marketing this look. Take note of the hair accessories in her hair.

pin it

Vakre detaljer.

Wonderful embellishments.

pin itpin it

Elsker øyekontakten med kameraet.

Love the eye contact with the camera.

pin it

Veldig sofistikert.

Very sophisticated.

pin it

Min favoritt av alle. Dette er så meg når det gjelder detaljer. Elsker fargen, formen og stoffene brukt. Når vi fikk se det på nært hold dagen etter under møtene med butikkene en og en, så ble jeg enda mer imponert over håndverket og glansen ble mer tydelig ( her er det brukt hvite paljetter). Blomstrene hun holder er også en perfekt match. De vet virkelig hvordan man skal sette sammen en show.

My absolute favorite. This screams me when it comes to details. Love the color of it too, the shape and the fabrics used. When we got to see it up close the day after on our individual store meetings, I was even more blown away at the handcraft of the floral embellishment and the sparkle got more obvious up close. The floral arrangement she is holding is a perfect match. They really know how to ensemble a show.

pin itpin it

Her er hele kjolen under den kjolen som ble vist tidligere som var to-delt.

Here is the whole dress beneath on the dress that was a two-piece shown earlier.

pin it
pin it
pin it

Ikke noe jeg hadde brukt selv, men dette var faktisk den mest dyreste  hvis ikke jeg tar feil. Den har strutsefjær.

Not something I would have used for myself, but it was actually the most expensive if I am not mistaken. It uses ostrich feather.

pin it

pin it

Siste kjole. Elsker trykket og toppen, men oppsamlingen foran (bustle på engelsk, usikker på norsk oversettelse) blir hakket for mye for meg. Flott sammensetning uansett med mye drama. Den har til og med lommer. Muligens for en iphone?

Final dress. Love the print and the top, but the bustle on front, maybe was a little too much. Nevertheless, a striking piece with lots of drama. It even has a pocket. Probably for an iphone ;)

pin itpin it

Og her kommer de alle ut…

And here they all make their final entrance and exit…

pin it

Fru øyekontakt er fortsatt her ;)

Miss eye contact still here ;)

pin itpin it

Og stjernen av showet selvsagt, designer Carolina Herrera.

And the star of the show of course, designer Carolina Herrera.pin it

 

pin it

Og mine svigersøstre med selveste Caroline. Det var mange som ville snakke med henne naturligvis, så fikk ikke mye tid til å sette opp bildet. Derfor er det så sterkt lysskjær.

And my in laws with Carolina. Many wanted to speak to her of course, so I did not have much time to set up the shot, thus all the flare action going on.

[vimeo width=”950″ height=”558″]http://vimeo.com/32151084[/vimeo]

Sist, men ikke minst, en liten video for å få en liten titt på showet olive og stemningen. Vi fniser som små jenter i denne videoen, hehe.

Last, but not least, a little video clip to see the intro of the show and mood. We are giggling like small girls in this album.

——————–

Alle beskrivelser her er fra hukommelse. Jeg har ikke tatt ut presentasjonene vi fikk eller googlet det, men jeg tror det skal stemme. Husker at MAC stod for makeupen, til og emd godeste Luc. Dagen etter visningen, fikk vi et eget møte hvor vi fikk egen visning og snakket litt business prat. Vi fikk også snakket litt med Herve Pierre som er litt av en karakter (google han og se bilder fra hans fine hjem i New York). Han snakket stadig om Per Spook. En norsk designer som var ganske kjent tidligere og som var en god venn av han. De var veldig hyggelige mot oss og tok oss seriøst.

Carolina Herrera er min yndlingsdesigner i brudemote (med Monique Lhuillier, Reem Acra og Peter Langner rett etter). Jeg elsker hennes oppsiktsvekkende detaljer, inspirasjonene bak og variasjonen/bredden av kolleksjonen. Enda mer på grunn av kvaliteten av hennes vakre verk.Den polerte, stilrene lookenm kombinasjonen og bruken av stoffet, den moderne tolkingen og listen fortsetter…

Everything I am describing here is based on memory. The materials handed to us is already put on storage and I haven´t had time to google it. I remember MAC was behind the makeup, and I think Luc himself was the main make up artist. The day after the show, we got a one on one meeting where we, among other things, also got acquainted with the interesting Herve Pierre, creative director (google him and see his amazing home in New York). He talked a lot about Per Spook. A  norwegian designer, inspiration and friend of him. Everyone that worked at CH were really nice and accommodating.

Carolina Herrera is probably my fave designer in bridal fashion (with Monique Lhuillier, Reem Acra and Peter Langner as close second and third). I love how she makes clever details, her inspiration and interpretation of these and her varieties. Even more because of the quality of craftmasnhip. The polished look, combination and use of fabric, modern twist and the list goes on….

——————–

/English translation & summary fromt he paragraphs further above:

It´s been a while sincle last blog, but believe me I have been itching and craving to write one for the longest time. I even made a google calendar for my future blog sched. It´s just that preparing and making a post takle ages, the perfectionist that I am.

It has been a ahirlwind situation for your truly trying to multitask what seems like an ocean of things to do. Photoshoots, running the business and lots to do on my other work, as well as looking after my family and home. Glad to have a lot of supporting people that keeps me on track.

This post is a way for my blogreaders to get to know me as an entrepreneur, photographer and my personal taste and interest. Also on how weddings and wedding planning is something close to my heart.

A facebook update led me to write this. Something that I haven´t shared with so many. Just my closest friends and families.

This adventure led me to starting my own photography business. Photography also came along also through other incidents. Before I started my AngelworX, I was in the process of soliciting investors for my business plan. I wanted to start a high end bridal salon carrying bridal dresses from internationally renowned designers. This idea came about while working at Arous, bridal salon (which is partly ran by my sister in laws, a place I highly recommend by their excellent selection and service). 

After lots of planning, talks with suppliers and attempt at getting investors, I decided to attend the New York Bridal fashion week for 2011. So I made an agenda for the trip, secured invitations from the suppliers, and made the travel arrangements.Then we were on my way. Me and my two sister in laws who made this trip truly unforgettable.

We had a wonderful experience. One of the highlights of my life besides my wonderful family and giving birth to my baby boy, Kean. The people there was super friendly and with personalities larger than life. They were fascinated with having norwegians attending the shows.

Plenty of time was dedicated to this project as well as our own funds. It was not an easy task to get an investor, and so I put a stop one day. It was a blast while it lasted. We went to Paris for one night stay, and then New York for a week and the last trip was me alone in Milan. Milan was a thriller for me, but more about that later. 

This experience, though not producing results, affirmed that planning and running my own business was definitely what I wanted to do. It also confirmed my love for wedding and the process of planning for one.” /

SHARE To|FACEBOOK|PINTEREST|TWITTER|GOOGLE +

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*