Angelworx Photography by Angelie » Photographer specializing in wedding photography in boutique style and available to photograph destination weddings.

Oslo og Akershus bryllupsfotografering; Farid & Gilan, kurdisk bryllup, 18.09.2011

Ja nå har det vært stille med blogging og facebook for min del, men jeg sitter nok ikke stille i kroken min.

Dette har jeg vært opptatt med den siste tiden:

 1. Ferie er slutt, så nå er jeg tilbake igjen på jobb på den andre jobben, så det blir lange dager å jobbe med både den ene og den andre. Siden jeg er fortsatt i en etableringsfase, så regner jeg med at det er slikt en stund, men at det etter hvert vil roe seg ned.
 2. Jeg har jobbet med arbeidsflyten min. Det er superviktig særlig for meg som har flere baller i luften.
 3. Ferdig med å etterbehandle og organisere Farid & Gilan´s bryllupsbilder. Alle 1600+ bilder har nå sort og hvitt versjon pluss sortert i mapper etter hendelser.
 4. Jeg har også søkt etter leverandører. En av de tingene som jeg vil fokusere på ved mine produkter er at de skal være av høy kvalitet og unike. Siden jeg er vant med å scrappe digitalt og lage grafisk design og jobbe med lag i Photoshop, så er det enda mer spennende for meg å få denne delen i gang.
 5. Lest ferdig den ene boka om bryllupsfotografering. Med begrenset tid, passer jeg på at “dødtid” blir brukt effektivt. Så når jeg sitter i trikken på vei hjem, blir denne alltid dratt frem. Med unntak av når jeg er stuptrøtt og den gyngende turen vil da bysse meg til søvn.
 6. Planlegging, planlegging og atter planlegging. Disse todo listene mine blir aldri ferdig og det blir stadig lagt til flere oppgaver. Derfor går my av tiden på å finne ut hva som må gjøres først og når det må gjøres. Kjøpene for bedriften må også planlegges godt.
 7. Administrativt arbeid som regnskap osv. Og også jobbet med både blogg og webside.
 8. Også er det det vanlige, være mamma til min lille luring og være en kone for min flittige, omsorgsfulle mann.

Nå er det også et bryllup til som jeg skal dekke 22. oktober i Larvik. Tenkte med en gang på Farris bad og tok kontakt. Så nå er det fotografering på enda en knall location! Dette paret er også venner av oss, men i det siste så har vi ikke fått hengt mye sammen på grunn av distansen også er man i en litt annen fase i livet, men gode venner er de fortsatt og vi er jo mye sammen med broren hans og familien som er nærmere oss.

Nå var det jo en en tilbud som jeg annonserte, men jeg manglet deltagere. Det er jo en flott mulighet, men jeg tror ikke jeg har gjort promoteringen “nok synlig” og har heller ikek fått fulgt det opp så mye. Det har vært så fint vær og det er så mange fine steder å fotografere, men det kommer sikkert mange flere anledninger.

Ok, over til bryllupet. Farid og Gilan er et radar par med utstråling i hundre. De har svært forskjellige personligheter. Farid er den jeg har vært mest i kontakt med før bryllupet. Han driver Fratres Films og er en dyktig regissør og produsent. Flink til å drive sitt eget bedrift sammen med sin partner og er en ung lovende artist i sitt felt. Som regissør, er han selvfølgelig opptatt av å ha ting under kontroll, så derfor tok han ansvar å følge opp fotograferingsbiten.

Gilan, på den andre siden, er en veldig chill og laid back jente. Kan ikke tro hun var så rolig under forberedelsene og gjorde sminke og hår selv. Yes, du leste det riktig, fikset seg selv! Hun har planer om å studere mer om dette til neste år og jeg er sikker på at hun blir kjempedyktig. Gilan jobber også i et brudsalong, Arous i Oslo, og er flink til å hjelpe bruder. Hvis jeg skal beskrive henne med tre ord; selvstendig, sprudlende og hjelpsom. Ok, fire da, smellvakker. Hun har til og med fått oppdrag å sminke en brud allerede. Way to go, girl.

Nå er det bilder “overload”, men jeg tenkte, særlig for dere som ikke har vært på et kurdisk bryllup, å få med så mye som mulig av tradisjonene, stemningen og menneskene.

Gilan, hadde sine forberedelser hos sin bror og jeg fulgte henne nesten fra starten. Jeg tror nok dere er alle enig med meg at det er en “understatement” når jeg sier at Gilan er en vakker brud. Det var en fryd å fotografere henne! Legg merke til han søte gutten med det fine smilehullet og han var så villig til å posere! Det er en serie av disse bildene som ikke er lastet opp her og han er herlig foran kameraet.

pin itTradisjonen er jo slik at brudgommen reiser med sin familie og henter bruden der hvor hennes familie bor. Jeg har også lært av Gilan at hos noen er det også tradisjon at brudgommen tar med buketten. Jeg hadde etterlyst etter det for å kunne ta detaljebilder når jeg fikk vite det av henne.

Denne delen er ofte emosjonell for man tar på en måte bruden ut av hjemmet hun har vært i flere år og bort fra foreldrene sine og starte ett nytt kapittel i livet. Det er også mye glede tilknyttet til det, latter, dansing og kurdisk hyling. Som en del av tradisjonen, skal også et bånd knyttes rundt livet på bruden.Dette ble gjort av storebror Allan.pin itBrudgommen kom mye senere enn antatt, så vi dro raskt av gårde til stedet for portrettfotgraferingen. I dette tilfellet, kom ikke hele familien, som er en fordel med tanke på tid. Følget her var storebroren hans, Allan, Gilan´s søster Rezan, mannen min, kameramannen, sønnen min og assistenten min.

Farid hadde sine bekymringer om location. Det var ventet regn og valgene var ikke så mange for innendørs. Jeg likte Losby gods fordi at den hadde gode muligheter for både innendørs og utendørs. På grunn av stilen til Gilan med tanke på kjole, slør osv. ønsket de å ha et klassisk sted. Mange bryllupsfotograf har dette stedet som favorittsted å ta bilder av brudepar og det er ikke rart til. Så jeg anbefalte Losby gods.

Jeg hadde sett stedet dagen før for å se på lys og mulighetene og det var utrolig vakkert. Vi fikk til og med kun et nummer to alternativ siden de andre fasilitetene blir brukt av konfirmanter. Det var 8 konfirmanter den dagen! Til tross for det, var de kjempe hyggelig og tok godt imot oss og de hadde også vært veldig hyggelig når vi hadde noen korrespondanser via e-post. Dette stedet anbefales på det varmeste. Her har jeg lyst til å komme tilbake som gjest. Og Farid som var bekymret for stedet i begynnelsen, kunne ikke gjøre annet enn å prise det da vi ankom hotellet.

Det var også synd at det ene møterommet jeg så dagen før var låst og jeg hadde ikke tid til å finne noen for å låse opp. Det var en balkong der som man kunne få litt utendørs lys fra. Det hadde vært et fint løsning på å få utebilder også.

Liit leit også at tiden var knapp for da kunne vi prøve litt flere steder og poseringer og sette opp lys og kamera bedre. Jeg måtte jo nesten praktisk talt slenge fra meg linsen fra det ene stedet til det andre og reflektoren fikk jeg ikke brukt en gang. Men jeg var totalt sett fornøyd med fotograferingen.

Farid som regissør, var også opptatt av regi, så han sa på forhånd at han ville jeg skulle ta kontroll når det gjaldt dette.  Jeg selv foretrekker mer “candid shots” og de beste bildene ble faktisk der hvor de fikk gjøre det de egentlig ønsket og der strålte de på det ytterste.

Mannen min var second shooter her med en zoom objektiv for å ta litt “vi-vet-ikke-at-vi-blir-fotografert” bilder. For det meste av dagen og kvelden hadde jeg bare assistent til å holde utstyret og gi meg nye objektiver.

Som dere ser fra bildene er dette et par som er ganske så forelsket og god kjemi.

pin it

Så dro vi fra stedet med regnet etter oss. I Eventhallen, ventet hundrevis av spente gjester. Denne delen er noe av det morsomste i et kurdisk bryllup. Stemningen er på topp og parets inngang møtes med et stort brak, hyling og dansing i høy tempo. Vanligvis skjer dette også ganske sent, så gjestene er da veldig ivrig og spent på å se paret.

Nå skal det sies at jeg også var gjest i dette bryllupet og mange av våre venner og famile var der også, og jeg fikk jo ikke tid til å skifte før vi kom, så det var noe ubehagelig å gå med veldig laid back buksedress, men en rask tur på toalettet og hjelp av noen snille fremmede fikk jeg meg zippet opp til festantrekk :)

Det som er knust på bildet nede, er selvfølgellig gjort med vilje og er også en tradisjon, men første gang jeg har sett det. Skvatt faktisk litt av det fordi jeg var så nærme. Og samme med at bruden skal bære et lite barn når de setter seg ned.

Instrumentene Dahul og Zurna drar jo også stemningen opp og da er det liv og røre og flott syn å se alle disse fargerike kjolene på rekke og rad. Live musikk hører naturligvis også til. Den flinke trioen består blant annet av min flinke svigerbror, Sewar. Nedenfor kan dere også se en typisk nasjonaldrakt for herrer.

 

pin it

Kake og brudevalsen er neste og dette skjer ganske sent på kvelden. Dine og Dino er hva de kaller hverandre. Den berømte “knivdansen” er selvfølgelig med. En eller fler fra nær familie danser med kakeskjæreren og erter paret med at de nesten leverer det til dem for så ta det til seg igjen. Man skal da tilby penger til den som danser og til slutt blir det gitt paret. pin itDa avslutter vi serien av bilder med noen av de menneskene som danset og feiret med brudeparet til langt på kvelden.

Noe av det jeg var mest fornøyd med når det gjelder min egen innstats er at til tross for så mange folk og så mange familier, så fikk jeg bilder av alle de som er nærmest og mesteparten av gjestene også. Til og med når vi skulle dra hjem og kameraet var fullt til randen av bilder og beina mine allerede verket, så gikk jeg forbi bestemoren til Farid og var litt lei meg for at hun ikke fikk så mange bilder da hun ikke har den samme mobilitet som alle andre.

Jeg ba derfor mannen min finne Farid og be henne spørre sitt  bestemor om de kunne få et bilde sammen før vi dro. Som den stolte bestemoren hun var, reiste hun seg opp og poserte villig. Selvom det ikke er den tekniske beste bildet jeg har tatt den kvelden, er det fortsatt en favoritt.

På kurdisk bryllup hører det naturligvis til med masse klemming, håndhilsener og klapp på kinnet. Med de yngre er det også litt high five ;) Noen velger også å legge gullbeltet rundt livet til bruden som en gave. Dette kommer vanligvis fra brudgommens familie. Noen gjør denne delen på forlovelsesfesten, og noen gjør det på begge festene.
pin it

pin it

pin it

For de som ikke vet det, så er jeg jo gift med en kurder og det første bryllupet vårt i Norge (andre var i hjemlandet mitt), så var dette basert på kurdiske tradisjoner. Jeg har også fotografert for tre andre kurdiske bryllup tidligere og vært gjeste enda flere ganger. Så, jeg kan vel si at jeg nå vet rekkefølgene på ting og det, med effektiv planlegging, hjalp meg med dette oppdraget. Jeg er egentlig ganske fleksibel og tilpasser meg fort, så det er bare gøy og få vært med på andre tradisjoner og setting også!

Alt i alt, så var dette en flott opplevelse og gleder meg å se paret igjen med ny fin hudfarge c/o idylliske Kefalonia i Hellas. En tips forresten til de som skal holde bryllup. Ikke ha knall rødt lys vendt mot dere. Det bringer ikke ut deres beste og dere blir “kamuflert” i alt det lyset. Det kan også påvirke bildene og gjøre etterbehandlingen vanskeligere. Fint at jeg tok det opp med paret slik at det ble endret senere på kvelden og da kunne man se dem på sitt beste igjen ;)

/English summary: I am sharing a lot of pictures from the wedding i covered in September. I want you to get a visual impression on how a kurdish wedding is celebrated. You have the dahul and zurna and live music and lots of dancing with colorful dresses and golden belts, while you can also see an example of men in their national dresses in a more neutral color. That way the ladies really takes center stage. You can also see many of the traditions along the whole day and the emotions from happiness to even more happiness. All in all I had a nice experience and I am already accustomed to kurdish wedding being married to one, so it helped on the workflow. Of course I would love tp experience all types of cultures and is a a very flexible person in that aspect.

The bride and groom are two wonderful individuals with distinct personalities.Farid is more your in control guy being a producer, director and writer in his own firm, Fratres films and he is young, promising artist in his field. On the other hand, Gilan is more laid back but super helpful and needless to say utmost beautiful inside an out.

Other than the wedding, I have been busy with lots of other stuff. Most important being perfecting my workflow. It is essential for one like me whose time is very valuable juggling from one thing to another. My vacation is over so thing´s are kind of hectic, but once I am past that establishing phase, I am sure it will be more settled phase. 

I have also been commissioned for another kuurdish wedding in Larivk 22. october. The groom and his family are very close friend of ours. Again, I am a guest and photographer at the same time, but I am sure I´ll handle it fine like last time. 

I also announced a promo last time, but I lacked participants. It was a great opportunity, but I didn’t get to follow it up and the promotion was not that “visible” and clear cut./

SHARE To|FACEBOOK|PINTEREST|TWITTER|GOOGLE +
 • Pari

  Hei!
  Flott blogg du har lagt.Du er kjempe flink dame :-)stå på.Jeg lurt på om hvem har pynte dekor bak dere (bryllup dekor).Hvor mye det koster å sminke og hår oppsett?

  Takk for en flott blogg du har lagt :-)ReplyCancel

 • admin

  Hei Pari,

  Takk for kommentaren. Jeg er fotografen som tok bildene av Farid & Gilan :) Hun vil helt sikkert svare deg hvis du sender henne kommentar på hennes blogg: http://gilmakeup.blogg.no . Lykke til hvis du også skal ha bryllup og gratulerer!

  Hilsen,
  AngieReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*