Angelworx Photography by Angelie » Photographer specializing in wedding photography in boutique style and available to photograph destination weddings.

Angelworx: Hjemmekontor – done

Først og fremst, så ønsker jeg dere velkommen til bloggen. Denne bloggen vil primært være på norsk da jeg er en fotograf basert i Norge med potensielle klienter som har norsk som morsmål. Dette er litt uvant for meg, siden jeg tidligere på min personlige blogg, blogget på engelsk. Tenkte jeg skulle starte første blogginnlegg med å vise dere hjemmekontoret mitt hvor nesten alle timene mine ble tilbrakt i min 3-ukers ferie. Det har vært litt stille siden jeg la ut “teaseren fra Farid og Gilan’s bryllup på Facebook. Jeg har prøvd å bruke tiden min mest mulig på å ferdigstille de viktigste tingene før ferien var omme. Dette har jeg blant annet gjort i ferien:

 • Registrert meg i Brønnøysund registeret og fått org. nr.
 • Fått bankkonto for bedrift
 • Laget logo
 • Kjøpt domene med webhotell og e-post
 • Nesten ferdig med å designe webside og blogg (et stykke til, mangler noen info sider og sånt, og litt mer tweaking, men snart åh snart…)
 • Kjøpt og fiklet med Lightroom 3
 • Kjøpt kontorutstyr- og møbler (kopimaskin til en utrolig pris i finn.no og arkivskap i samme sted), samt rekvisita.
 • Fikset hjemmekontoret
 • Laget en omfattende to do liste (den er laaaang)
 • Selektert portefølje og lastet opp “hoved” portefølje som er i intro siden i hjemmesiden. Det representerer mine yndlingsbilder fra en utvalg kategorier.
 • Fullført to fotograferingsoppdrag (med redigering, selektering og hele pakka) og en designjobb
 • Leid inn regnskapsfører fra firma som spesialiserer i frilansyrker og enkeltpersonforetak som fotografer
 • Designet og trykket visittkort selv (midlertidige, måtte ha det fort ferdig til et rush oppdrag)
 • Etablert rutiner og prisstruktur (sistnevnte også i pdf format slik at det kan lettere distribueres)
 • Laget flere mal til bruk i firmaet
 • Sponset og fått reklame som jeg hadde designet selv, på trykk, i en event i regi av Bantay BataFriends in Norway
 • Opprettet Facebook page og fått 87 likere i skrivende stund og også Twitter konto
 • Etablert en omfattende budsjett system med kontantflyt, resultat, kjøpsbudsjett og annet
 • Artikkelnummer og kontoplan
 • Begynt å kjøpe props for studio- og barnefotografering
 • Kjøpt bøker i Amazon om bryllupsfotografering (snart ferdig med en! veldig bra lesestoff), bruk av flash og lyssetting, komposisjon,  samt riktig eksponering
 • Ny copyright merke
 • “Photoshop Action previews”
 • Laget Droplets (for batch processing i Photoshop, gjør det raskere og enklere og redigere flere filer etter hverandre med samme innstillinger)
 • Mye mer…

Mac’en som ble mest brukt for Kean, sønnen mitt sitt you tube fornøyelse, mens mammaen gruet seg å begynne å lære det, ble satt side ved side med pc’en og ble tatt flittig i bruk. Mer og mer for hver dag som går. Særlig elsker jeg Lightroom 3 med Mac’en og Microsoft Entourage. Mitt elsk for to-do liste gjorde at dette ble rett og slette en drøm av programvare for meg. Liker spesielt godt prosjekt delen. Cecilia, au pairen vår hadde sitt rom her før, så hun gikke en etasje ned, mens jeg overtok rommet. Gøy å ordne og se ting komme på plass, men andre ting var ikke fullt så gøy, som et helt vindu som holdt på å ramle midt på natta. Lang historie! Uansett her er noen bilder:pin itArkivskapet hadde Jiar, svigerbror, vært så snill å hente for meg fra en kjempehyggelig dame som solgte det i finn.no. Jeg trengte en som hadde innlegg til hengemapper og som jeg kunne plassere kopimaskinen på.pin itHengemapper er grei å ha. For hvert oppdrag jeg får, vil det få en hengemappe, og der skal blant annet kontrakter, backup dvd’er av alle bildefilene og kundeutredningen ligge, og mine hemmelige journaler, hehe. Journalene er for min egen del slik at jeg kan huske viktige ting jeg har lært og opplevd i hvert oppdrag som jeg kan ta med videre.pin itHer i denne boksen har jeg en liten stæsj med props for studiofotografering for senere, og til høyre er noen av de bøkene jeg har om fotografering. Noen gamle og noen nye. Jeg kan ta en liten gjennomgang av det i et annet blogginnlegg.pin itMAC og pc side ved side, og hittil har de oppført seg pent :) Til høyre: Fant en møbel i stuen som jeg ikke har noe særlig bruk for der lenger og fant en liten krok for det her i kontoret. Det gjelder å bruke plassen mest mulig.pin itSkrivebordet mitt er  fra gammelt av og kjøpt i Bolia, men elsker det for den delen man kan dra ut og legge keyboard på. Så jeg har både pc pg mac keyboardet rett over hverandre. Det har noen ulemper iblant hvor jeg blir forvirret og ser på Mac skjermen, mens jeg bruker pc tastaturet. Til høyre: En refleksjon av en av de opphengte bildene bak Mac’en. Det er bildet av når jeg nusser lille kean på kinnet når han var en bitte liten baby. Sukk, tiden går for fort.pin itEn litt større visning av bildeopphenget bak som inneholder små snutter av livet mitt. drev mye med digital scrapbooking før, så jeg elsker å lage sånne type “Layout”.pin itOg dette er neste kontorutstyr som jeg skal skaffe meg. Den skal brukes for action previews, rutiner, priser, telefonlister, you name it, for bedre oversikt og raskere oppslag. Jeg er og vil forbli en kontroll frik nerd, hehehe.pin it

SHARE To|FACEBOOK|PINTEREST|TWITTER|GOOGLE +

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*